>> >> >> >> >> >> >> >>
                     

 

ЖИТЕЙСКИ ВЪПРОСИ

_____________________________________________________________________________________________________________________

Тук са събрани мнения на Севинч по различни въпроси. Това са части от разговори с нея, които записахме и подредихме с много любов. По време на разговора ни на 11.04.2009 след обяд телевизора в стаята на два пъти необяснимо се включваше сам в интервал от 15 мин. Останахме учудени и не можахме да намерим обяснение.

___________________________________________________________________________________________________________________

ЧОВЕК, ЖИВОТ, СЪДБА

 

ЧОВЕК, ЖИВОТ, СЪДБА

Хората сами предопределят своя живот с отношението си, с енергията, която излъчват. Както земята има притегателна сила, така и човек има притегателна сила. Всеки човек има свое излъчване. То се праща като информация и точно това му се връща. Така определяме съдбата си.Някои идват и казват:”Не ми върви”. Не ти върви, как ще ти върви. За да не ти върви значи грешиш, страшно грешиш някъде. Направи анализ на твоите постъпки, погледни се, осъзнай се, ще намериш пречката където не ти върви. Не може да си кълбо от лошотия, от завист, от алчност и всичко да ти върви нормално. Хората трябва да се променят, да станат добри. Да се опитват в момента да се чувстват добре. Ако си добре днес, и утре ще бъдеш добре. И нека страха за утрешния ден да не плаши никой.Много хора се плашат от утрешния ден. Какво да се плашат, може да няма утрешен ден. Днешният е най-хубав, денят е прекрасен. Може да го няма в следващия миг. Човек знае ли какво го чака не утре, след една секунда. Всеки ден е най-щастливия.

 

нагоре

 

ЛИЧНОСТ

Ние сме в непрекъснато изграждане на нашата личност и много зависи в каква посока ще се изграждаме. Ние имаме една даденост, но трябва да се доизграждаме и на морално, и на физическо и на духовно ниво. Трябва да осъзнаем, че самите ние можем да обърнем много неща в този живот.

 

нагоре

 

ЛЮБОВ

Хората да знаят, че сърцата им трябва да са изпълнени с любов. Това е нашата същност. И да се дава тази любов безгранично към всичко. Живота ни е изграден от любов, от всичко около нас. Няма да имаш нужда даже от любовта на един човек. Тогава се чувстваш спокоен, отворен, пълен.

нагоре

 

 

ЕНЕРГИЯ

Всичко около нас е енергия. Мисълта движи енергията. Няма болести, има неправилно мислене.

нагоре

 

 

РЕЛИГИЯ, ВЯРА, ГОСПОД

 

Вярата е обща. Христос и Аллах, Господ е един. Всички хора са еднакви. А Господ е един, само по различен начин му се молим. Всеки търси пътя, най-прекия за да може да е близко до Него. Затова не бива да има различия между нас, не бива да има вражда между нас, не бива да се делим. Ние сме създадени от Господа. Ние сме равни.Вярата към Господа у всеки трябва да е огромна, като огромна светлина. Винаги да я носи в себе си, и вярата за себе си. Тогава да постави целта високо за постигане.

 

нагоре

 

 

ВОДА

Без вода няма живот, водата ни слуша, водата ни чува. Чрез водата можеш да получиш сила, да се пречистиш. Всичко около нас е живо. Реално погледнато и въздуха е като нас, и огъня е като нас. Всичко е една връзка за просъществуване.Водата има голяма сила, пречиства. Трябва да пием вода от кладенци, ако може от сребърен съд.

 

нагоре

 

 

ГОРА

Няма ли дървета, няма живот. Затова и дърветата са колкото един човешки живот. Не случайно всеки човек има дървото на живота си. А колко човека са посадили поне едно дърво. Чрез дърветата ние имаме чистата вода за пиене. Техните корени изсмукват водата за да имаме на високо вода. Защото от къде ще дойде вода на тези баири. Дърветата държат баланса на природата. Всеки търси подпочвени богатства и унищожава надпочвените богатства. Затова стават наводнения, дърветата не изсмукват водата и всичко отива в полето. Ако не се спре това безотговорно отношение, то до всеки ще дойде. То е на гърба ни, все едно носиш надпис на гърба...

нагоре

 

 

ДУША И ТЯЛО

Душата е единствената ни връзка с Господ. Това е част от нас от другото измерение. Тя не умира, тя е вечна. Много хора се прераждат. Повторно се прераждат, потрети. Нищо не се губи. Тук остава твоето тяло. То е дадено от Господа като дар към нашата душа, да пази нашата душа. Това е подаръка на Господ. Той ни е дарил с разум, с говор, за да може между нас да има разбиране, обич, общуване.

 

нагоре

 

 

МОЛИТВА

Молитвите са много важни. Господ ни чува и чрез нашите молитви. Ти се молиш, ти искаш, ти търсиш опрощение на нещата в тези молитви. Няма значение как точно се молиш, но трябва да е от душа. Хората не бива само да искат. Трябва да бъдат и благодарни. Не само в трудност да се молят, но и когато са добре, като признание за това, което са получили. Духовна храна за умрелите са молитвите. Да се молим за техните души, да раздаваме нещо. И те страдат, не мислете че не страдат. Те са сред нас, интересуват се от нас, гледат да ни помагат. На всеки се е случвало като има проблем да усети помощ и да му тръгне по-леко.

 

нагоре

 

 

МАГИЯ

Доста хора казват.”не ми върви”. На цялото ни семейство не върви, работата не върви, цялото семейство се караме, направена е магия. Кажи ми коя съседка е направила магия.... Не е необходимо някой да ти направи магия....Не само трябва да търсим основите в магията. Трябва да усетим къде у нас е тази магия, ние сами на себе си сме магия, един на друг..... А какво е лошата магия? В даден предмет се кодира с определени молитви много негативна енергия. И после със силата на мисълта тази енергия се насочва към определен обект. Трябва хората да са добре запознати, за да не допускат да бъдат излъгани. Заблудения и нещастен човек е много уязвим за недобронамерено влияние. Всеки трябва да е много предпазлив към кого се обръща за помощ.

 

нагоре

 

 

БОЛЕСТИ, ЛЕЧЕНИЕ

Хората трябва да се осъзнаят, да намерят себе си. Техните съпротивителни сили да се увеличат. Не да казваш „Аз се боря”, а да осъзнаваш. Да търсиш корените на причината, да премахваш корените, да се преборваш със самия себе си, да свикнеш да се гледаш отгоре като страничен човек. Аз уча хората, докато идват при мен въздействам с моята енергия и това е периодът да се научат да се справят сами. Защото човек не трябва да е зависим от мен, той трябва да намери правилния път. И след това нещата лесно сядат на местото си... Трябва да накараш човек да се осъзнае, да търси причината. Защото за това винаги има причина. Не е лесно да се пребориш със себе си. Но Господ помага на такива хора да намерят себе си. И трябва да има благодарност- към себе си, към другите, към всичко.Ние рушим земята, и кой я възстановява- никой. Тя сама се възстановява. И ние сме така, можем сами да се възстановяваме.Виждам не само вече оформената болест. Виждам и предстоящата болест. И мога да влияя. Много е важно да виждам хората какви цветове излъчват и самите те какви цветове виждат. Те ме водят. Не мога да си дам обяснение за това. Нищо не съм чела, но ме водят. Не става с учене. И да те накарат да го учиш не можеш.

нагоре

 

 

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТА, ЖИТЕЙСКИ ПРОМЕНИ

Господ ни изпраща предизвикателства и изпитания. Това е изпитанието към нас, важно е как ще отговорим. Смирение на душата, благодарност към това което имаш, да няма егоизъм, да няма алчност. Но това не значи да нямаш цел, амбиции. Стига да можеш да постигнеш целите си без да навредиш на другите и на себе си. И най-важното, ти не си отделно от всички неща. По различен начин Господ ни дава сигнали, стига да можеш да ги схванеш. Винаги ни предупреждава, нищо не идва от раз на човека.

 

нагоре

 

 

ОБЩУВАНЕ, ЕЗИК

Господ ни е дарил с разум, с говор, за да може между нас да има разбиране, обич, общуване. Езика е моста между нас, хората.

 

 

ПРИРОДА

Ние сме едно цяло с природата, с природните елементи. Всичко е взаимно свързано едно с друго. Ако нарушаваш баланса на природата нарушаваш и своя баланс. Ако замърсяваш водата, замърсяващ и водата която пиеш. Ние сме взаимно свързани, и сме отговорни за всяко едно действие.

 

Без вода няма живот, без слънце няма живот, без растения няма живот. Едното без другото не може да съществува.

Мъничко да търсиш решение на някой въпрос е достатъчно да се загледаш в природата. Както тя се съвзема, така стават и процесите в нас.Всеки човек, когато има мъничко време, нека да използва това време, сред природата да е. Далеч от стреса, далеч от големите градове, далеч от големите тълпи. Да усети хармонията, красотата на гората. Нека се зарежда и с позитивна енергия, да бъде позитивно настроен към всичко.Ти си част от тази природа. Не можеш да си дърво без корени, защото тогава изсъхваш. Свързани сме с природата, с вятъра, с водата.

 

нагоре

 

 

ЗЕМЯ

Аз чувствам трептенията на земята. Тя е нещото, което те създава, храни и прибира. Земята ни е жива, може ли нещо мъртво да дава живот. Тя е жива. Не случайно имаме в нашия организъм места, където можем да пренасочваме нашата енергия за да се разтоварваме. Да докосваш земята с ръце, гръбнак, чело. Когато докосваме земята не се цапаме, ние сме част от тази земя.

 

нагоре

 

 

ОБЩЕСТВО

А хората искаме само ние да сме добре. Но ако мислим само за себе си нашето същество просто ще свърши. Много сме бъркали, много възможности сме пропуснали. Но да се върнеш от последната крачка на грешката си пак е кяр. Да можеш да направиш нещо. Защото между нас има много заблудени хора, има хора които нямат разбиране, нямат съпричастност. Те най-много страдат и един ден ще разберат, че парите не са спасение. Ще дойде ден, в който парите няма да имат значение, дали имаш или нямаш. Тези които имат пари да не мислят че са богати. Много от тях са бедни на здраве и на други неща. Едните имат парите, и могат да се грижат за себе си. Обаче народа не е добре. А държава без народ няма. Народа е сила. Но кой го мисли, никой не мисли сериозно за тези проблеми. Около теб трябва да е добре за да си и ти добре. Ако около теб има много чакали, ще те изядат, какво ще направиш?

 

нагоре

 

 

ГРАД

Стресиращ е живота в големите градове, големите тълпи. Там негативизма е много по голям и човек се превръща в лесна мишена. Не само стреса, не само притесненията, лошия въздух, завистта между хората, конкуренцията кой да е по напред, алчността, напрежението, всичко това кара хората да стават други хора, губят ценните качества от себе си. Затова при всяка възможност нека се отдалечат от тези места. Нека да бъдат близко до природата, до тази чиста енергия.Времената станаха такива. Всеки се стреми да е в по-голям град, всеки се стреми към по-голям бизнес, към по голяма търговия. А това ги погубва. Те като хора се унищожават.

 

 

нагоре

 

 

БЪЛГАРИЯ

Много хора я разграбват. Продават я. А ни е много хубава държавата. Ние попадаме в триъгълника на спасението. Този триъгълник на три пъти ми се яви и ние сме щастливци, че попадаме в него. Нашата държава ще оцелее, но от нас зависи колко ще страдаме. Грижи не се полагат. Земята ни е плодородна, красива. Имаме 4 сезона. И народа ни е хубав, не можем да кажем, че имаме лош народ.

 

нагоре

 

ОБРАТНО