>> >> >> >> >> >> >> >>

Размисли и прогнози


                                    Юни 2010

ДЕЦАТА, БЪДЕЩЕТО И МИТЪТ 2012 г.

Един зимен ден в края на 2009г. в семейството на Севинч се случи събитие. Може би едно от най- щастливите неща, което стопля сърцето, носи радост и надежда в живота на всеки един от нас. Роди се се Ерен- красиво, здраво момче... И ето Севинч, все още млада и много енергична, е вече баба. Тя посрещна новината по характерния за нея начин- сдържана радост, чувство за отговорност и мисъл за бъдещето.
С идването си Ерен отново постави куп въпросите за бъдещето, този път по много личен начин. Какъв ще бъде светът, който създадохме и ще оставим на нашите деца? В мир или война ще живеем, в изобилие или недоимък? Ще бъде ли щедра и благосклонна планетата за Ерен и неговите връстници? Има ли бъдеще Земята?

Севинч гледа напред с кураж и мрачен оптимизъм. Идват трудни години. Предстоят големи изпитания за човечеството, които вече са започнали. Хората допуснахме много грешки. Грижихме се лошо за своя дом Земята и вече берем плодовете на нашата безотговорност. Свидетели сме на климатични промени, суша и наводнения, земетресения, цунами, внезапни резки промени в температурите. Земята е неспокойна и наранена, а заедно с нея страдаме и ние- болести, стрес, несигурност, неясни перспективи.

Много хора  приемат сериозно прогнозата за края на света през 2012 и те имат своите основания. Севинч обаче вижда бъдещето по друг начин.

2012 няма да е края на света. Но Земята страда и ще има много промени. Както една болест у човека се развива постепенно, така е и със Земята. Симптомите ще стават по- остри, ще има суша, наводнения, земетресения. Това е процес, който вече е започнал. Свидетели сме на големи природни катаклизми. Последните години за стотици хиляди хора в Хаити, Тайланд и на други места настъпи края на света.

Годините след 2012 ще са много тежки. Отделни държави ще пострадат много, но България няма да бъде така силно засегната. Светът ще е поставен пред сериозни изпитания, промените ще са огромни. Водата, въздуха, земята, ще са много по-ценни от парите. Сега хората са като слепи- искат да печелят, а не се интересуват от последствията. Алчността на хората трябва да престане. Начина на живот ще кара хората да се обърнат към себе си и да търсят нови пътища. Това ще промени начина на мислене.

Хората трябва да предприемат стъпки, за да са подготвени. Сега живеят като в сънно състояние, а не могат да спят. Не знаят какво да променят. Трябва вътрешна промяна, начина на мислене, отношенията между нас. От там ще дойде всичко.
Малко по-други ще са хората - по-духовни, по загрижени. Личния духовен път ще промени отношенията между нас.

Има учители, има и духовни хора, но около тях се въртят много мошеници. Има твърде много лъжливи учители. Но живота, мъките и страданията ще променят света. Надеждата ще води хората. Ще има като нова ера, като ново раждане, като ново начало.

 

За България

Ще продължи миграцията към големите градове. Грешка е централизирането на поминъка в големите градове. Властта трябва да направи всичко възможно да осигури качество на живот и поминък в малките градове и селата. Това трябва да се превърне в един от приоритетите в българската политиката.

България няма да бъде така силно засегната от природните катаклизми, както някои други държави. Но и тук ще има доста промени. Добре ще е хората да живеят на високи места.

2010 е година на резки промени, редуване на горещо време и градушки. Година на контрасти – горещо-студено, с много горещи дни. Ще има много, внезапни и силни  градушки- добре е земеделците да застраховат продукцията си.

 

<<Обратно